Monitorizarea și maparea abuzurilor

Relațiile de muncă sunt într-o continuă degradare, proces menținut de actuala legislație a muncii, care reprezintă o piedică majoră pentru muncitori și muncitoare în calea bunăstării individuale și a demnității lor. Ne dorim ca pe această cale să descurajăm viitorii angajatori să apeleze la practicile abuzive, aducându-i în atenția opiniei publice atunci când comit nedreptăți față de angajați. Schimbă relațiile de la locul de muncă, nu serviciul! Ce ne propunem?
  1. Identificăm locurile de muncă în care angajaților nu li se respectă drepturile.
  2. Documentăm, prin interviuri, care sunt relațiile dintre angajatori și muncitori.
  3. În cazul în care angajatorul apelează la practici abuzive față de angajați, adaugăm locul de muncă pe harta abuzurilor, pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestui lucru. Acordăm companiei și un calificativ în funcție de gravitatea și numărul drepturilor încălcate.
  4. Redocumentăm periodic locurile în care au fost comise abuzuri pentru a vedea dacă situația s-a schimbat.
Folosind harta de mai jos și butonul de Raportare puteți să ne transmiteți informații despre un anumit angajator. Noi vă contactăm pentru a discuta în detaliu despre cum va decurge investigația și cum putem să ajutăm.   Atenție! Noi înțelegem că frica este principalul factor pentru care angajații nu semnalează abuzurile, de aceea este important să acționăm astfel încât persoanele neîndreptățite să fie în siguranță pe tot parcursul documentării. Orice discuție purtată cu cei care se află în astfel de situații vor fi confidențiale, iar publicarea materialelor se vor face doar după consultarea părților implicate și doar cu acordul lor.
 

Bistrița Năsăud

Bistrița: Leoni

Botoșani

Botoșani: Formens

Cluj

Cluj-Napoca: Brantner Veresh
Dej: Fujikura Automotive
Comuna Jucu: Fabrica DeLonghi

Dâmbovița

Comuna Ulmi: Kablutronic

Dolj

Craiova: Craiomodex

Hunedoara

Lupeni: Complexul Energetic Hunedoara

Prahova

Comuna Ciorani: GVS Microfiltrazione
Ploiești: Yazaki

Satu Mare

Satu Mare: Dräxlmaier