Despre

Mahala (ua) este un grup informal dar şi o platformă de organizare clădite pe valori precum: dreptate socială, demnitate umană, egalitate (atât la nivel politic cât şi la nivel economic), egalitate de gen, libertate, consens, solidaritate, anti-autoritarism, şamd. Ne propunen să activăm pentru solidarizarea şi coagularea muncitorilor din economia formală şi informală (la negru), atât la nivel naţional cât şi internaţional. Ne dorim ca această categorie socială să se auto-organizeze pentru a-şi apăra drepturile dobândite dar şi pentru a milita organizat pentru îmbunătăţirea lor. Sub impulsul schimbărilor economice constante şi în goana deţinătorilor de capital de a se adapta şi a produce cât mai mult profit, drepturile muncitorilor sunt erodate constant, iar stabilitatea şi siguranţa locului de muncă este sacrificată pe altarul eficienţei, liberalizării şi al flexibilizării pieţei muncii. Vrem să reaprindem dorinţa muncitorilor de a lupta pentru drepturile lor, pentru a ieşi din pasivitatea indusă de birocraţia şi discursul sindicatelor şi, nu în ultimul rând, pentru a scăpa de frica simţită faţă de angajator şi stat, frică menţinută prin starea de izolare faţă de colegii lor.

De ce numele de Mahala?

Numele este ales special pentru a elimina înţelesul peiorativ/negativ al termenului şi efectul exclusivist pe care acesta îl desemnează în descrierea unor astfel de comunităţi. Mai exact, dorim să redăm termenului un caracter pozitiv. Discursul nostru este unul integrator, unificator, unul în care recunoaştem valoarea umană a locuitorilor mahalalelor dar şi al celor care nu se identifică cu un astfel de descriere, încercând astfel să eliminăm barierele pe care înţelesul actual al termenului le crează. Mahalaua este o descriere a precarităţii, iar situaţia actuală a muncitorului tocmai spre această realitate socio-economică se îndreaptă, o realitate şi o identitate a muncitorului care este în momentul de faţă ignorată, dar pe care trebuie să ne-o asumăm. De asemenea, mahalaua defineşte şi o rezistenţă culturală a populaţiei sale faţă de “civilizaţie”, dezvoltându-şi propriile legi, expresii lingvistice, relaţii sociale specifice etc. care şochează exteriorul şi care ajunge să-l cuprindă. Muncitorul, salariatul, lucrătorul, indiferent de denumire sau de statut, este un element activ al mahalalei. Tocmai această capacitate a muncitorului de a rezista, de a supravieţui trebuie să se transforme într-o luptă constantă pentru drepturi, pentru prosperitatea individuală şi colectivă, pentru demnitate şi pentru emancipare.

Principiile comunităţii

Deoarece recunoaştem că într-o comunitate toţi indivizii pot să ajute şi că nimeni, indiferent de abilităţi şi talente, nu este inutil, Comunitatea Mahala nu functionează doar pe principiul implicării voluntare, ci si pe cel al ajutorului reciproc şi al solidarităţii. Nu suntem un site care oferă servicii sau consultanţă ci încercăm să construim o comunitate a muncitorilor şi muncitoarelor care luptă împotriva exploatării şi abuzurilor la locurile de muncă şi nu numai. Milităm pentru schimbare în societate pornind de la fiecare persoană în parte, oricât de dezavantajată. Cele care ne cer ajutorul şi care doresc, la rândul lor, să dea o mână de ajutor Comunităţii Mahala, pot contribui cu informaţii despre abuzurile pe care le-au trăit la locul de muncă, informaţii despre locurile de muncă la care au fost abuzaţi, răspândirea mesajelor pe care vrem să le transmitem, donaţii, oferirea de servicii sau expertiză în domeniile în care activează, sau fiind alături de angajaţii care se află într-o situaţie dificilă. Aşadar, ajutorul reciproc si solidaritatea sunt parte din tactica noastră de a nu ne supune practicilor actuale promovate prin intermediul pieţei muncii sau sistemului economic.