Schimbăm legislația muncii

Considerăm că actualula legislație a muncii este facută în detrimentul salariatului/muncitorului. Statul și instituțiile care reglementează și asigură respectarea acestor reglementări admit prin discursurile publice ale reprezentanților săi că aceste acte au fost elaborate cu ajutorul patronatelor și al unor organizații economice mondiale (Banca Europeană, Fondul Monetar Internaționat etc.). Pe scurt, muncitorul nu este consultat, sindicatele sunt ignoarate sau nu-și impun punctul de vedere și astfel rezultă o stare de fapt care permite exploatarea muncitorilor.

Cert este că majoritatea sindicatelor actuale nu au puterea și poate nici dorința de a face vocea muncitorilor auzită. Din nefericire evoluția lor de dupa 1989 a determinat actualul grad crescut de neîncredere pe care muncitorii îl au pentru această formă de asociere.

Modificarea acestor acte legislative ar fi doar un prim pas prin care situația muncitorilor ar putea fi îmbunătățită, ele ar asigura o protecție suplimentară față de dorința oricărui angajator de a obține profit prin orice mijloace posibile.

Propunere noastră se adresează tuturor persoanelor interesate de reglementarea relațiilor de muncă și presupune schimbarea actualei legislații prin:

Pentru cei interesați de participarea la viitoare grupuri de lucru ne puteți lăsa datele de contact în secțiunea contact.