Cunoașteți-vă drepturile la locul de muncă!

Au trecut deja câțiva ani de când tot vorbim, obsesiv poate, despre nevoia de a lupta pentru a ne apăra drepturile și pentru a extinde podeaua cuștii, pentru a ne câștiga noi drepturi. Cu toate acestea, poate că aceste formulări au sunat ambiguu uneori, sau prea abstract, deoarece nu am menționat întotdeauna, concret, care sunt aceste drepturi. Încercăm, prin broșura de astăzi, să remediem acest neajuns.

Am încercat să aducem la un loc toate prevederile legale cu privire la drepturile muncitorilor și ale muncitoarelor, întrucât cunoașterea și conștientizarea lor reprezintă primul pas înspre apărarea și revendicarea lor.


Apăsați aici pentru a descărca o variantă care să poată fi împăturită și distribuită sau aici pentru a descărca o variantă simplă, ușor de printat, care conține doar textul.

* imaginea de copertă aparține artistului anarhist Clifford Harper (n. 13 iulie 1949).

* broșurile anterioare: Muncești la negru? Află-ți drepturile!, poate fi accesată aici. Ne organizăm, indiferent unde lucrăm!, disponibilă aici, dedicată drepturilor și organizării muncitorilor și muncitoarelor nesindicalizabile. Dacă doriți să vedeți toate materialele informative realizate și culese de noi de-a lungul timpului, acestea se găsesc la secțiunea Resurse.