Muncești la negru? Află-ți drepturile!

Munca la negru este unul dintre numeroasele paradoxuri și contradicții care definesc relațiile de muncă în România. Statul, după cum știm, este mai ocupat să le plângă de milă patronilor și să îi stigmatizeze pe cei și cele care acceptă să muncească fără contract decât să rezolve echitabil această problemă. În teren, însă, lucrurile arată radical diferit, iar mai toată lumea pare să fie împăcată, letargic, cu ideea că anumite tipuri de muncă sunt prestate pe baza unor înțelegeri inegale.

Continuăm seria de broșuri pe care am început-o de curând și îi adăugăm una adresată persoanelor care muncesc sau au muncit la negru și cărora le-a fost trădată încrederea, au fost trase pe sfoară, nu și-au primit salariul, sau cărora le-a fost încălcată demnitatea umană în orice fel.


Apăsați aici pentru a descărca o variantă care să poată fi împăturită și distribuită sau aici pentru a descărca o variantă simplă, ușor de printat, care conține doar textul.

* imaginea de copertă aparține artistului anarhist Clifford Harper (n. 13 iulie 1949).

* citiți aici broșura anterioară, Ne organizăm, indiferent unde lucrăm!, dedicată drepturilor și organizării muncitorilor și muncitoarelor nesindicalizabile, dar și noua broșură, cuprinzând drepturile generale ale muncitorilor și muncitoarelor. Dacă doriți să vedeți toate materialele informative realizate și culese de noi de-a lungul timpului, acestea se găsesc la secțiunea Resurse.