Ne organizăm!

Într-o societate în care vedem cum legile și instituțiile sunt deformate de la o zi la alta după bunul plac și interesele capitalului și ale politicienilor, singurele moduri prin care ne mai putem revendica drepturile sunt solidarizarea, organizarea și acțiunile directe.

Primul pas în acest demers este să înțelegem ce resurse avem la dispoziție și cum le putem întrebuința cu folos. Acest lucru înseamnă să cunoaștem legile (oricât de potrivnice ar fi ele), să studiem precedentele și să ne orientăm de la un caz la altul pentru a ne obține revendicările.

Pornind de la această idee, lucrăm la o serie de broșuri care să acopere cât mai multe dintre problemele și situațiile cu care ne confruntăm.

Prima broșură le este adresată muncitorilor și muncitoarelor pe care legea le lasă neprotejate deoarece nu se pot sindicaliza. Descărcați, citiți, sau tipăriți broșura.


Apăsați aici pentru a descărca o variantă care să poată fi împăturită și distribuită sau aici pentru a descărca o variantă simplă care conține doar textul.

* imaginea de copertă aparține artistului anarhist Clifford Harper (n. 13 iulie 1949).

* consultați și celelalte două broșuri, una dedicată drepturilor persoanelor care muncesc la negru disponibilă aici, iar cealaltă, cuprinzând drepturile generale ale muncitorilor și muncitoarelor disponibilă aici. Toate materialele informative pe care le-am realizat și cules de-a lungul timpului pot fi consultate la secțiunea Resurse.