„Război”„Război!” urlă la unison panicarzi și șovini, democrați și dictatori, lobbyiști și vânzătorii de moarte, prin vocile propagandiștilor de duzină. Din toate părțile suntem asaltați cu scenarii de groază în timp ce încearcă să ne explice de ce trebuie să urâm niște oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată. Dar oare pe noi, cei mulți, pe cei și cele care nu ne dorim războiul, nu ne întreabă nimeni?

Comunitatea MAHALA se opune conflictului, violenței și autoritarismului, indiferent de formele pe care acestea le pot lua. Condamnăm obsesiile militariste ale celor care își spun lideri, condamnăm violența statelor împotriva oamenilor, fie că e vorba de cetățenii și cetățencele pe care își asumă să îi „reprezinte” sau de cei și cele din afara granițelor, condamnăm antisemitismul și discursul instigator la ură, condamnăm războiul (refiert zilele acestea) din Siria, condamnăm violența armatelor israeliene împotriva palestinienilor și palestiniencelor, condamnăm atacurile jandarmilor francezi împotriva protestatarilor și protestatarelor de la ZAD Notre Dame del Landes.

Pe această cale declarăm „Război războiului”, așa cum o făceau acum mai bine de 100 de ani și alte pesoane active în mișcarea muncitorească din spațiul românesc.

Solidaritate cu cei oprimați!