Scrisoare către patronDragă angajatorule,

Eu, angajatul tău fidel, îți scriu această scrisoare pentru a-ți mulțumi pentru tot ce mi-ai oferit.

Mă bucur că mi-ai dat șansa să lucrez pentru tine, că pot să-ți produc profit și că firma, de care toți depindem, merge bine. Știu că sunt parte din această mare familie care este firma noastră, pentru că-mi spui acest lucru în ficare zi, chiar dacă te mai superi uneori și-mi spui că mai sunt alții ca mine care așteaptă la ușă pentru o bucată de pâine. Mulțumesc și rămân sclavul tău fidel.

Știu că fără tine, Șefule, nu am fi făcut nimic, nu am fi putut exista și pentru acest lucru îți mulțumesc. Cele câteva ore pe săptămână când treci pe la muncă, te asigur că ne dă impulsul necesar să muncim mai mult și mai bine. Regulile și constrângerile tale ne ajută să fim disciplinați, să avem o etică a muncii potrivită, iar pentru acest lucru îți mulțumesc!

Mă bucur că-ți pot lucra 8, 10, 12, sau chiar 14 ore pe zi. Nu aștept sa-mi plătești orele suplimentare sau de noapte pentru că de fiecare dată rămân la muncă din devotament și pasiune, pentru binele firmei și al tău. Oricum nu am familie sau prieteni cu care să-mi petrec timpul liber, așa că muncind pentru tine non stop este un privilegiu, o plăcere și pentru acest lucru îți mulțumesc.

Mă bucur că acum trebuie să-mi plătesc eu toate taxele și că nu mai ești furat de statul acesta mafiot și jăpcar, care nu te lasă să trăiești și care te obligă să plătești taxe inutile. Chiar mă bucur că ai primit scutiri, facilități și subvenții pentru că știu că ți-a fost greu să vii cu banii de acasă ( asta e cea mai importantă muncă) sau să plătești pe cineva să facă proiectul de finanțare de start-up.

Mă bucur că îmi trimiți cursuri și cărți de dezvoltare personală în fiecare zi și că-mi ții traininguri peste traininguri pentru a mă face mai eficient și mai productiv. Știu că suferim la capitolul acesta, ne spun toți ziariștii și formatorii de opinie în fiecare zi, dar mă jur că ne dăm toată silința. Mai mult, știu că salariile pe care ni le dai nu se văd în munca noastră, așa că în fiecare zi mă duc acasă cu gândul că te-ai mai sacrificat încă o zi să ne dai de mâncare. Pentru aceste lucruri, șefule, îți mulțumesc și îți sunt recunoscător.

Nu în ultimul rând șefule, când boala va da peste mine și nu voi avea unde și cu ce să mă tratez, atunci voi veni în fața ta în biroul celor de la HR și îmi voi face autocritica. Voi recunoaște că nu mai sunt productiv, eficient și că profitul nu mai este același. Voi accepta să-mi semnez demisia, fără să aștept vreun salariu compensator și voi merge în cămara mea închiriată și voi muri în liniște, convins fiind, că nu ți-am mulțumit destul.

Rămân mereu al tău angajat devotat,