Solidarizare cu angajații și angajatele de la fabrica Leoni Bistrița

delonghi

Domnule Director sau Doamnă Directoare,

Așa cum probabil ați remarcat, întrucât presă a prezentat foarte bine cazul, un număr ridicat al angajaților companiei Leoni din punctul de lucru Bistrița sunt nemulțumiți de condițiile de lucru și de situația salarială. Vă reamintim că in codul muncii (Legea 53/2003) este stipulat că angajații și angajatele au dreptul la salarizare pentru munca depusă. În plus, munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul angajaţilor şi angajatelor (art. 120, alin 2), iar munca forţată este interzisă, conform articolului 4 alin.1 (definiţia muncii forţate poate fi găsită la art. 4, alin. 2). Demnitatea în muncă, ce este încălcată şi prin hărţuiri morale repetate, este garantată de articolul 39, alin.1, litera E.

Pe această cale vă încurajăm energic să încetaţi comportamentele ce duc la lezarea demnităţii persoanelor care lucrează şi, de asemenea, să rezolvaţi favorabil toate cerinţele angajaţilor şi angajatelor. Vă reamintim că legislaţia muncii din România se aliniază la standardele create de Uniunea Europeană şi Carta Europeană a Drepturilor Omului. Suntem siguri că aceste condiţii ar fi îndeplinite şi în Germania, dar şi în alte ţări în care compania pentru care lucraţi dumneavoastră are filiale. Mai mult, vrem să garantați că muncitorii și muncitoarele care au protestat, cerându-și drepturile, nu vor suporta niciun fel de repercursiuni din partea dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, vă anunțăm că muncitorii şi muncitoarele din MAHALA – Comunitatea Muncitorilor Militanți se solidarizează necondiționat cu salariații Leoni aflați în situaţie de abuz, până la soluționarea favorabilă a problemelor de muncă.

Contăm pe solidaritatea persoanelor care se află în situații similare și sperăm că veți rezolva prompt problemele cu angajații și angajatele.

MAHALA – Comunitatea Muncitorilor Militanţi