Solidarizare cu angajaţii Complexului Energetic Hunedoara

delonghi

Domnule Director/ Doamnă Directoare,

Aşa cum aţi putut remarca, o parte dintre angajaţii Complexului Energetic Hunedoara pentru care lucraţi şi dumneavoastră, se află în grevă. Cauza grevei lor este nerespectarea contractului de muncă încheiat şi nesiguranţa de la locul de muncă.  Fiecare companie cu mai mult de 21 de angajaţi/angajate este obligată să semneze, implicit şi să respecte, un contract colectiv de muncă, conform Art. 229 alin. 2 din Legea 53/2003. Mai mult, siguranţa şi sănătatea în muncă reprezintă un drept de bază al fiecărui salariat/ fiecărei salariate, conform articolului 39, alin.1, lit. f.

Pe această cale vă încurajăm energic să respectaţi contractul colectiv de muncă semnat şi să garantaţi siguranţa şi sănătatea în muncă a angajaţilor. Pe această cale dorim să vă atragem atenţia asupra faptului că legislaţia muncii din România se aliniază la standardele create de Uniunea Europeană şi Carta Europeană a Drepturilor Omului. Respectarea contractului colectiv de muncă şi rezolvarea problemelor actuale ar avea un efect benefic asupra imaginii Complexului Energeti Hunedoara în România şi ar reprezenta un caz de bune practici în rezolvarea conflictelor de muncă.

Nu în ultimul rând, vă anunțăm că muncitorii din MAHALA – Comunitatea Muncitorilor Militanți se solidarizează necondiționat cu salariații Complexului Energetic Hunedoara aflați în grevă, până la soluționarea favorabilă a revenedicărilor transmise către conducere.

Contăm pe promptitudinea dumneavoastra în rezolvarea problemelor cu angajaţii.

MAHALA – Comunitatea Muncitorilor Militanţi