Scrisoare de solidaritate cu angajații Microfiltrazione, Ciorani, Prahova

delonghi

Domnule Director / Doamnă Directoare,

Aşa cum probabil aţi putut remarca, o parte dintre angajaţii companiei din punctul de lucru Ciorani, Prahova sunt nemulţumiţi de condiţiile de lucru. Cauza nemulţumirii lor este legată de hărţuirea morală exercitată de către conducerea fabricii, de problemele legate de concediul de odihnă şi de nenumăratele îngrădiri ale libertăţii. Vă reamintim că, conform Codului Muncii (Legea 53/2003, republicată în 2011), concediul de odihnă reprezintă un drept de bază pentru salariaţi şi salariate (Art. 39, alin. 1, lit. c). În plus, dreptul la concediu de odihnă este unul intangibil ce nu poate fi subiectul vreunei limitări (Art. 144, alin 2) şi este garantat tuturor angajaţilor şi angajatelor (Art. 144, alin. 1). Demnitatea în muncă, ce este încălcată şi prin hărţuiri morale repetate şi prin îngrădirea libertăţii angajaţilor şi angajatelor, este garantată de articolul 39, alin.1, litera E.

Pe această cale vă încurajăm energic să încetaţi comportamentele ce duc la lezarea demnităţii persoanelor care lucrează şi, de asemenea, să rezolvaţi favorabil toate cerinţele angajaţilor şi angajatelor. Pe această cale dorim să vă atragem atenţia asupra faptului că legislaţia muncii din România se aliniază la standardele create de Uniunea Europeană şi Carta Europeană a Drepturilor Omului. În plus, suntem siguri şi sigure că GVS Microfiltrazione SRL ar respecta toate condiţiile legii în Italia, Germania sau chiar Japonia, ţări în care există puncte de lucru. Rezolvarea problemelor actuale ar avea un efect benefic asupra imaginii companiei în România şi ar reprezenta un caz de bune practici în rezolvarea conflictelor de muncă.

Nu în ultimul rând, vă anunțăm că muncitorii şi muncitoarele din MAHALA – Comunitatea Muncitorilor Militanți se solidarizează necondiționat cu salariații GVS Microfiltrazione SRL aflați în situaţie de abuz, până la soluționarea favorabilă a problemelor de muncă.

Contăm pe promptitudinea dumneavoastră în rezolvarea problemelor cu angajaţii.

MAHALA – Comunitatea Muncitorilor Militanţi