Acțiunea “Demisia Pîslaru”!

pislaru3

Astăzi, 07 Noiembrie 2016, o parte din membrii comunităţii Mahala – Comunitatea Muncitorilor Militanţi, a protestat împotriva discursului public instigator la ură promovat de către actualul guvern şi în special de către Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pîslaru, împotriva persoanleor care primesc ajutor social. Cei care au protestat au solicitat demisia ministrului şi scuze publice persoanelor a căror demnitate a fost atinsă de declaraţiile sale.

Considerăm că discursul de ură pe care membrii actualului guvern îl duc împotriva muncitorilor și muncitoarelor la negru, a grupurilor vulnerabile asistate social sau a celor care-şi cer drepturile, nu face decât să dezbine societatea şi să creeze conflicte sociale. Cuvinte precum „trântori” sau „pomanagii electorali” nu ar trebui să se găsească în discursul miniştrilor şi ministrelor pentru că pot crea ură faţă de clasele dezavantajate. Scopul politicilor publice nu ar trebui să fie excluderea unor categorii sociale, ci găsirea soluţiilor pentru integrarea acestor persoane într-o piaţă a muncii corect şi decent plătită.

Mai mult, vrem să atragem atenţia tuturor partidelor politice implicate în procesul electoral asupra faptului că relaţiile de muncă din România şi situaţia angajaţilor și angajatelor ar trebui să fie o temă de dezbatere prioritară, nu ignorată așa cum este în prezent. Pe această ale încurajăm sindicatele să îşi asume un rol politic militant, pentru a pune cu adevărat presiune pe guvernanţi şi pentru a crea un cadru de dialog social în care vocea salariaţilor şi salariatelor să conteze.

pislaru-1 pislaru2
pislaru4