Scrisoare de solidaritate cu angajații Brantner Vereș, Cluj

delonghi

Domnule Director / Doamnă Directoare,

Aşa cum aţi putut remarca, o parte dintre angajaţii companiei (conform Ziarului de Cluj, aproximativ 80) pentru care lucraţi şi dumneavoastră se află în grevă spontană. Cauza grevei lor este refuzul conducerii de a încheia contractul colectiv de muncă la care aceştia au dreptul conform Codului Muncii (Legea 53/2003) Art. 229 şi la care fiecare companie cu mai mult de 21 de angajaţi/angajate este obligată conform Art. 229 alin. 2 din Legea 53/2003.

Pe această cale vă încurajăm energic să încheiaţi contractul de muncă colectiv solicitat de angajaţi şi să acceptaţi creşterea de salariu solicitată. Suntem siguri că aceste condiţii ar fi îndeplinite şi în Austria, dar şi în alte ţări în care compania pentru care lucraţi dumneavoastră are filiale. Creşterea salariilor şi rezolvarea problemelor actuale ar avea un efect benefic asupra imaginii companiei în România şi ar reprezenta un caz de bune practici în rezolvarea conflictelor de muncă.

Nu în utlimul rând, vă anunțăm că muncitorii din MAHALA – Comunitatea Muncitorilor Militanți se solidarizează necondiționat cu salariații Brantner Vereș aflați în grevă, până la soluționarea favorabilă a revenedicărilor transmise către conducere.

Contam pe promptitudinea dumneavoastra în rezolvarea problemelor cu angajaţii.

MAHALA – Comunitatea Muncitorilor Militanţi